aranjarea_patului_dormitor

Oaza noastră de relaxare

După cum bine știm, patul nu reprezintă doar piesa de mobilier cea mai voluminoasă din dormitor, punctul central al acestuia, ci oaza noastră de relaxare, locul în care încercăm să ne încărcăm bateriile pentru ziua următoare. Indiferent dacă amenajăm un pat în dormitorul nostru sau în camera de oaspeți, acesta trebuie să arate primitor și astfel va indeplini cu siguranța promisiunea unei nopți bune de somn. Haideți să vedem cum să aranjăm un pat pentru un confort maxim nelasând la o parte eleganța și rafinamentul.

Lenjeria este ca o pânză de canvas

Cel mai important lucru în designul unui dormitor, după achizitionarea patului bineînțeles, este alegerea unei lenjerii de pat corecte. Aceasta face diferența între un look expensive și unul „ieftin”, dezordonat. Lenjeria trebuie să fie ca o pânză de canvas pe care să o pictăm cu ajutorul pernelor și păturilor astfel încât să completeze schema de culori din dormitor, dar și să adauge textură, profunzime și șarm camerei. Patul, acest punct central al dormitorului, trebuie să creeze straturi de confort și de încântare vizuală

În alegerea lenjeriei de pat trebuie să luăm în calcul patul pe care îl avem sau dorim să-l achiziționăm. Este posibil să  avem sau să dorim să alegem un pat elegant sau un baldachin din lemn masiv de exemplu. Acestui pat putem să-i alegem o lenjerie în culori pasionale.

Poate ne place stilul minimalist unde lenjeria de pat monocromată este o alegere optimă. Aici ne putem juca cu nuanțe de alb, negru și tonuri de gri.

Dacă preferăm rusticul, o lenjerie în culori pământii, broderia și volanele ar putea să fie răspunsul. Noi vă propunem cele două colecții: AIRIE și APRICATE pentru cei care aveți case la țară sau pensiuni turistice, sau doriți să aduceți atmosfera molcomă și caldă de la țară în casele voastre.

Când aranjăm un pat, este important să luăm în calcul schema de culori aleasă pentru dormitor. Lenjeria albă simplă este întotdeauna o bază perfectă. Patul îl legam de dormitor selectând perne și cuverturi în culori complementare. Tonurile calde vor crea o atmosferă comfortabilă, în timp ce nuanțele neutre, una proaspată și modernă.

Lenjeria de pat „șifonată” este perfectă pentru a crea un aspect relaxat și un truc inteligent prin care patul nostru să se mențină elegant fără să trebuiască să călcăm lenjeria de pat.

Am ajuns și la perne. Pe acestea le preferăm să stea inteligent, simetric și drept, în perechi de câte două pe fiecare parte a patului, pentru ca acesta să arate mai luxos. Pernele decorative sunt relativ ieftin de înlocuit așa că de ce să nu ne distrăm puțin cu materialele și culorile acestora. Luati undeva între trei și sase perne, în funcție de lătimea patului și grupați-le după mărime: cele mari în spate, cele mici în față.

Pilota poate fi pliată înapoi sau netezită sub perne. Aleasă cu grijă, aceasta completează patul și permite o stratificare mai vizuală a lenjeriei de pat.

Textura este cel mai important lucru în a crea un pat primitor. Putem adăuga pături confortabile de lâna, perne tricotate și chiar blană artificială, astfel vom da un aer de lux dormitorului. Să nu vă fie teamă să vă jucați cu texturile! 

Un pat ar trebui să aibă între trei și șase straturi. Acestea includ protector de saltea, cearșaf, plapumă, cuvertură, pătura aruncată și ,bineînțeles perne.

Orice variantă am alege pentru patul nostru, trebuie doar să contopim culorile și texturile astfel încât să eleveze designul ales.

Sanda Zirbo – designer de interior

Produse din acest articol

Despre autor: BloggerDePaul

Comenteaza articolul

Articole recente